Nieuws

Dag van de democratie

Op maandag 8 oktober mochten de leerlingen van het 6de en 7de jaar van ons KA zich verheugen in een ‘Dag van de democratie’. Een ganse dag werd er creatief samengewerkt omtrent gemeentepolitiek naar aanleiding van de nakende gemeenteraadsverkiezingen. ’s Ochtends speelden alle leerlingen het spel G4 waarin geleerd wordt hoe de gemeente werkt en wat politiek bedrijven op gemeentelijk vlak inhoudt. Daarnaast kregen ze ook de tijd om interessante vragen te verzinnen voor de plaatselijke politici die hun opwachting zouden maken na de middag. Doorlopend in de ochtend werden er verkiezingen georganiseerd voor alle leerlingen van de derde graad door de leerlingen uit 6 HW.

Tussen 13u en 15u werd er een pittig, spraakmakend debat gevoerd tussen politici van 8 partijen die in Sint-Niklaas deelnemen aan de verkiezingen. Nadien mochten de leerlingen opnieuw gaan stemmen opdat onze onderzoekers van 6 HW zouden kunnen vaststellen dat de krachtsverhoudingen tussen de partijen na het debat al dan niet gewijzigd werden.

Voor vele leerlingen was dit de eerste keer in hun leven dat ze van zo dichtbij met onze democratie in contact kwamen. Leerrijk en bovendien prettig!