Nieuws

,

Koninklijk Atheneum neemt succesvol deel aan de Wiskunde Olympiade 2012.

Koninklijk Atheneum neemt succesvol deel aan de Wiskunde Olympiade 2012.

 

Op woensdag 18 januari 2012 namen 53 leerlingen van de tweede en derde graad van onze school deel aan de eerste ronde van de wiskunde – olympiade  2012. Het betreft een wedstrijd, die op hetzelfde moment over gans Vlaanderen georganiseerd wordt, waarbij de deelnemers 30 wiskunde – problemen  moeten oplossen in maximaal 3 uur tijd.

In een olympiade is deelnemen belangrijker dan winnen en verdienen alle deelnemers felicitaties. Toch zit er ook een competitie – element aan vast  : voor de 10 % beste deelnemers wordt een tweede ronde georganiseerd op provinciaal niveau. Vier van onze leerlingen plaatsten zich voor die tweede ronde : Dennis Maes, Charlotte Persiau en Floris Persiau uit het vierde jaar, en David Strubbe uit het vijfde jaar. Voorwaar een puike prestatie.

 

Intussen is de tweede ronde doorgegaan op woensdag 7 maart in Gent. Ondanks mooie scores zijn onze deelnemers er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de nationale finale. Dit is ook bijzonder moeilijk omdat slechts 150 van de meer dan 20.000 deelnemers uit ongeveer 400 scholen toegelaten worden tot deze finale.

 

Een dikke proficiat voor al onze enthousiaste deelnemers aan dit leuke wiskunde-evenement !