Nieuws

Blijf rookvrij

Rookvrij.jpgZoals elk jaar doet onze school mee aan de wedstrijd ‘Rookvrije Klassen’. De wedstrijd kadert binnen het rookbeleid op school en is bedoeld voor leerlingen van de A- en B-stroom van de eerste graad van het secundair onderwijs. In Vlaanderen organiseren het VIGeZ en de Logo’s de Wedstrijd Rookvrije Klassen.  Jongeren aanmoedigen en ondersteunen om niet te roken en hen helpen om te stoppen met roken is het doel.

Alle klassen van het eerste jaar zijn ingeschreven voor de wedstrijd, ongeacht het aantal rokers bij de start. De uitdaging bestaat erin om met de hele klas minstens 90% rookvrij te zijn op het einde van het schooljaar. Als dat lukt, ontvangt de klas een diploma.

Als de klas bovendien meedoet aan het creatieve luik – dit jaar het maken van een filmpje om jongeren te overtuigen niet te beginnen met roken/ te stoppen met roken! – dan kan ook één van de Vlaamse prijzen (bezoek aan pretpark, kajakafvaart of circusworkshop) gewonnen worden.  Elke geregistreerde klas kan tot einde april 1 film aanmelden voor deze creatieve wedstrijd.

Tenslotte wil de stad Sint-Niklaas dit project extra aanmoedigen door een extra wedstrijd aan dit project te verbinden. De opdracht luidt om voor eind april 1 foto per deelnemende klas met een rookvrije boodschap en vermelding van klas en school door te sturen. Per school wint de klas met de beste foto filmtickets voor de ganse klas!