Nieuws

Fietsenactie 1e graad

Op vrijdag 20 januari vond er een fietsenactie plaats op onze school. Drie agenten controleerden de fietsen van de leerlingen van de eerste graad. Wouter Van Bellingen, schepen van jeugd, was hierbij aanwezig. Enkele leden van de jeugdraad deelden beloningen uit aan de leerlingen die helemaal in orde waren.

Eerst gaf elke leerling zijn/haar naam en adres op. Vervolgens werden de fietsen aan de hand van een controlekaart zorgvuldig nagekeken. De agenten letten vooral op lichten en remmen.

De regels  omtrent fietslichten zijn niet altijd even duidelijk. Het is bijvoorbeeld niet verplicht om lichten op je fiets te hebben, je mag net zo goed losse lichtjes aan je boekentas of je jas hangen. De kleuren zijn heel belangrijk: wit vooraan en rood achteraan. Of de lichtjes knipperen maakt geen verschil, als ze maar genoeg branden om goed zichtbaar te zijn.

Veel leerlingen kregen een reflecterende stikker en een fluorescerend jasje voor hun boekentas. De leerlingen die niet in orde waren, kregen enkel een sticker. Binnenkort komen de agenten nog eens terug om te controleren of de leerlingen die niet in orde waren, hun fiets nu wel in orde hebben gebracht.