Nieuws

Frietverkoop 6VZ

Wij zijn op het idee gekomen om een frietverkoop te organiseren omdat we in de klas bezig waren over hongersnood. We hadden hierrond een kleine opdracht en dit was om een fictief iets te organiseren voor de hongersnood. Toen zei er iemand:” kunnen we dit eigenlijk niet echt doen, maar dan op school”. Heel de klas was direct enthousiast. Zo kwamen we op het idee om een frietverkoop te organiseren. We hebben voor een frietverkoop gekozen omdat frieten goed verkopen en het is ook een haalbaar idee. We hebben voor de organisatie 12-12 gekozen omdat dit een zeer bekende organisatie is en dan weten we dat het geld goed terecht komt.

Bij zo een frietverkoop komt wel meer kijken dan je eigenlijk zou denken. We hebben ons dan ook heel goed moeten voorbereiden. Je zou denken een beetje aardappelen en je kan beginnen, maar als je dat denkt ben je wel goed fout . Van het zoeken naar boeren voor sponsoring van de aardappelen tot het bevragen van zout en servetten. En dan heb ik het nog niet gehad over de sauzen, de vorkjes, toelating om geen les te volgen en nog zoveel meer. We hadden ook al voorverkoop van bonnetjes gedaan zodat we al ongeveer wisten hoeveel mensen er zeker kwamen. De klas had ook een sponsorpot voorzien voor wie geen frieten kocht en dit was dan ook een succes. We hebben wel ervaren dat het niet altijd even gemakkelijk is om iets te organiseren. Op de dag zelf  is alles vlotter verlopen dan dat we zelf gedacht hadden. De aardappelen waren op één, twee, drie geschild en ook voor tijdens de middag hadden we alles al heel snel klaargezet. We hebben tijdens de middag wel meer frieten verkocht dan dat we aanvankelijk dachten. We hebben dan ook tijdens de verkoop nog frieten moeten bijsnijden. Soms was het wel heel chaotisch omdat de frieten te traag naar de kramen konden naargelang het aantal wachtende mensen. De pers vond het ook een mooi initiatief en heeft dan ook verscheidene foto’s getrokken tijdens de verkoop. Het was echter jammer dat hij geen foto van de klas heeft kunnen maken maar dit kwam omdat het nogal druk was op dat moment. We hebben ook een mooi bedrag bijeen gekregen: 470 euro. Dit is toch een mooi bedrag om te schenken.

Het was een zeer mooi initiatief en we zouden het ook direct terug doen. Op sommige momenten dachten we weleens: “waar zijn wij aan begonnen”, maar het was zeer leuk. We zouden in de toekomst zeker nog zo een project willen doen. Dit natuurlijk met de volledige steun van de rest van onze klasgenoten. Het is een hele organisatie en hiervoor moet je zeker op elkaar kunnen rekenen anders loopt het in het honderd. Wij zijn heel tevreden met het bedrag dat we kunnen schenken aan 12-12. We hopen dan ook dat het geld nuttig wordt gebruikt en dat we enkele mensen hiermee kunnen helpen.

Friet01.jpg

Friet02.jpg