Nieuws

,

Benefietavond schooltoneel 2011-2012

‘Hebben jullie enig idee welke nare gevolgen praten tijdens een optreden kan hebben? Je wordt er kaal van.’ Meneer Matthynssens, onze presentator van dienst had (voor één avond) de wijsheid in pacht.

Gelukkig hoefde het overgrote deel van het publiek zich na onze benefietavond geen pruik aan te schaffen.

Phedra beet de spits af met een hilarisch Engelstalig stukje over Koninginnedag. We vreesden dat meneer Oostveen zou stikken van het lachen, maar even later was hij genoeg bekomen om zelf het podium te beklimmen en ons te verrassen met briljant gebrabbel.

Sofie en Lobke ontmoetten elkaar in het park als Jenny en John (of was het toch Brian?). Het werd een ietwat onwennige ontmoeting.

Vervolgens werden de strijkers van het KA aan het publiek voorgesteld: Louise, Bram, meneer De Strooper en meneer Matthynssens.

Gewapend met gitaar en partituur nam Lisa het oudste muziekstuk van de avond voor haar rekening en Fleur speelde de babbelaars naar buiten met haar dwarsfluit.

Hélène bracht na de pauze een Engelstalig gedicht, waar iedereen onmiddellijk stil van werd, terwijl Wout nog maar eens bewees wat wij allang wisten: hij kan piano spelen.

De avond werd afgesloten door onze eigen leerkrachtenband. De nog aanwezige haren op de hoofden van de toeschouwers werden op de beat van Zombie danig in de war gebracht.

Het applaus voor de mensen die achter de bar stonden of programmaboekjes hadden uitgedeeld, zat natuurlijk verwerkt in het oorverdovende applaus na het optreden van de leerkrachtenband, maar we willen jullie toch nog eens extra bedanken voor jullie hulp!