Nieuws

,

Leesmakkers op KA en BS Watertoren

De juffen van de  basisschool deden al een hele tijd aan ‘peertutoring’,

Peertutoring is een samenwerkingsvorm tussen leerlingen van verschillende leeftijden (en met een verschillend leesniveau), waarbij de oudste leerling (= tutor) een jongere (= tutee) begeleidt.

maar dit jaar hebben we de handen in elkaar geslagen.

foto peertutoring.jpg

De leerlingen van 2 AV/HA/STV waren onmiddellijk voor het idee gewonnen en tweewekelijks trokken ze met een leuk boek onder de arm  naar de kinderen van het vijfde leerjaar.

Onze leerlingen leerden om moeilijke woorden en onduidelijkheden op een eenvoudige manier uit te leggen, om op voorhand vraagjes te bedenken, om geduldig te zijn en om te luisteren naar anderen.

De kinderen van het vijfde leerjaar kregen nu meer de kans om alleen en luidop te lezen en ze werden onmiddellijk geholpen als ze iets niet begrepen. Bovendien vonden ze het erg cool om een grote vriend(in) te hebben.

Samen beleefden ze het ene spannende avontuur na het andere. Er werd gelachen en heel soms gekibbeld, maar elke keer waren de ‘leesmakkers’ (KA) en de ‘leesmaatjes’ (BS) blij als het na een weekje rust weer peertutoring was.

Het was leuk om te ontdekken hoe goed het klikte tussen onze leerlingen.

Een project dat om herhaling vraagt!

 

Bekijk meer foto’s en lees het verslagje van onze leesmaatjes op hun blog: http://torenoogjes.blogspot.com